Welke banden voor de winter?

Is uw auto klaar voor de winter? Het is nu tijd om aan uw bandenwissel te denken. Kies voor de beste grip en rij veiligheid in de winter. Of u nu gaat voor winterbanden of all season banden, uw PCA Merkspecialist staat klaar met een scherp advies en aantrekkelijke prijzen.

Denk aan de bandenwissel!

De temperatuur daalt nu snel!
Wanneer de temperatuur richting de 7 graden gaat, is het de hoogste tijd om na te denken over uw bandenkeuze.

Winterbanden

Winterbanden bieden uitstekende grip bij lage temperaturen, op sneeuw en ijs, dankzij hun speciale rubbersamenstelling en dieper profiel. Dit zorgt voor betere remprestaties en meer veiligheid in winterse omstandigheden.

All season banden

All season banden zijn een goed alternatief. Deze banden zijn geschikt voor zowel bij zomerse- als winterse omstandigheden. Ze presteren iets minder goed dan winterbanden in zware sneeuw, maar besparen u de bandenwissel en zijn ideaal voor wie in gematigde winters rijdt.

Verschil tussen winterbanden en all season banden
Winterbanden zijn speciaal ontworpen voor koude en besneeuwde wegen, terwijl all season banden een compromis bieden voor verschillende weersomstandigheden. Winterbanden bieden betere prestaties bij extreme winters, maar all season banden zijn handig en veelzijdig in mildere winters.

Breed assortiment banden

Om aan de vele vragen en wensen te voldoen, is er een breed assortiment banden ontwi

kkeld. Voor vrijwel alle autotypes zijn er banden in de juiste maat beschikbaar, zowel voor zomer-, winter- als all season-uitvoeringen.

 

Wintersport in het buitenland, nieuwe regels!

Vanaf oktober 2024 is het verplicht om minimaal winterbanden gemonteerd te hebben op uw voertuig die het Alpine symbool bevatten. Ook wel bekend als de berg met een sneeuwvlok sym

bool. Het Alpine symbool (3PMSF, 3 Peak, Mountain Snow Flake) geeft aan dat winterbanden en vierseizoenenbanden officieel erkend, getest en goedgekeurd zijn voor gebruik in winterse omstandigheden. Alleen een M+S type voldoet per oktober 2024 dus niet meer.

Wie vanaf oktober 2024 dus rijdt met andere type banden op het motorvoertuig, riskeert een forse boete. En zelfs problemen met de verzekering in geval van een aanrijding of ongeval!

Voor actuele eisen (en wetgeving) rondom winterse omstandigheden raden we u aan om voor vertrek naar landen zoals Duitsland en Oostenrijk altijd de ANWB of officiële instanties te raadplegen.

 

 

Maak tijdig een afspraak bij uw PCA Merkspecialist. Voor advies, een bandenwissel of nieuwe banden. Rij veilig deze winter!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

043 343 3733 vandercruijs@hetnet.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 043 343 3733

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×